Kuran-ı Kerim

Kuran-ı Kerim

Peygamber Efendimiz (s.a.v) “Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.” buyurarak, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin ve öğretmenin değerine dikkat çekmiştir. Bu kutsal sözden ilham alarak, bizler de Afrikalı din kardeşlerimize destek olma yolunda onlara Kur’an-ı Kerimler dağıtıyoruz.

Kur’an-ı Kerim, hayatımıza ışık tutan, bizi doğru yola yönlendiren ve ruhumuzu besleyen ilahi bir rehberdir. Ne yazık ki, birçok bölgede yeterli dini kaynaklara ve eğitim materyallerine ulaşmak zor olabiliyor. İşte bu noktada, hep birlikte bir fark ortaya koyuyoruz.

Sizlerin yardımlarınızla, Kur’an-ı Kerim’i daha fazla kişiye ulaştırmayı ve öğrenme imkânı sunuyoruz. Kaliteli baskıya sahip olan kitaplarımız uzun süre kullanılabilir. Yavrular kitabımızı okudukça sizlere binlerce sevap yazılacaktır.

Unutmayın ki, her bir Kur’an-ı Kerim, bir kişinin kalbinde ve hayatında ışık olacak, iyilik ve huzur getirecektir. Hem kendinize hem de ölmüşlerinize yapabileceğiniz en iyi iyilik Kur’an-ı Kerim hediye etmek.

Bağışlarınız için şimdiden teşekkür eder, Allah-ü Teala razı olsun.

Sual: Kur'an-ı kerim öğrenirken ve okurken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Kur’an-ı kerim okumanın fazileti nelerdir?
CEVAP
Kur’an-ı kerimi öğrenmek, öğretmek ve okumak çok sevabdır. Kur’an-ı kerimi tecvide uygun öğrenmeli ve her gün az da olsa, okumaya çalışmalı. Kur’an-ı kerimi okumak sünnet, dinlemek ise farzdır. Yani dinlemek daha çok sevaptır. Mushafa bakarak dinlemek daha sevaptır. Bu husustaki hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir:
(Kur’an öğrenen ve öğreten, en hayırlınızdır.) [Buhârî]

(Kur’an okuyan kimse, bunamaz.) [Tirmizî]

(Kur’an okunan yere rahmet ve bereket yağar.) [Buhârî]

(Kur’an okunan evin hayrı artar, sakinlerini sıkmaz, melekler toplanır, şeytanlar oradan uzaklaşır. Kur’an okunmayan ev, içindekilere dar gelir, sıkıntı verir, bereketsiz olur. Melekler uzaklaşır, şeytanlar oraya dolar.) [Dârimî]

(Her gece on âyet okuyan, gafillerden sayılmaz.) [Hâkim]

(Kur’an okuyun! Kıyamette size şefaat eder.) [Müslim]

(Kim bir âyet öğrenirse, bu âyet Kıyamette onun için nur olur.) [Dârimî]

(Bir âyet öğrenmek, yüz rekât [nafile] namaz kılmaktan daha iyidir.) [İ. Mâce]

(Kur’an okunan yere rahmet yağar, melekler hazır olur.) [Buhârî]

(Kur’andan bir âyet dinleyen, sayısız çok sevaba kavuşur.) [İ. Ahmed]

(Kur’anı öğrenip gece gündüz okuyana imrenmek gerekir.) [Müslim]

(Kur’an okuyanla dinleyen, sevabda ortaktır.) [Deylemî]
(İnsanların en çok ibadet edeni, en çok Kur’an okuyandır.) [Deylemî]